Quinoa Rijst Proteïne Cake

Quinoa Rijst Proteïne Cake. Ik vind dit echt weer een super recept! Voedzaam, lekker en gezond!

Als ik heb gesport dan ben ik gewend om een proteïne shake te nemen met banaan en wheyproteine, lees maar in dit Blog. Maar soms is het gewoon fijn om even iets te eten. En dan is deze Quinoa Rijst Proteïne Cake een geweldige uitkomst! Nog lekkerder met een lik roomboter en een drup honing mmmmm…

Quinoa Rijst Proteïne Cake, hoe maak hem:

 • 200 gram voorgekookte zilvervliesrijst
 • 100 gram voorgekookte quinoa
 • 600 ml sojamelk (of andere melk naar keuze)
 • 2 (of 4) eetlepels honing (of ahornsiroop of kokosbloesemsuiker)
 • 2 theelepels kaneel
 • 1 theelepel speculaaskruiden
 • 1,5 maatschep Whey proteïne poeder
 • 80 gram havermeel
 • 3 biologische eieren
 • 1 volle theelepel baking soda
 • eventueel 1 eetlepel rauwe cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de rijst en de quinoa in de sojamelk voor ongeveer 8 minuutjes. Je kunt ook niet-voorgekookte rijst en quinoa gebruiken, alleen dan ben je langer aan het roeren en heb je ws. meer melk nodig. Het is de bedoeling dat er een soort rijstepap ontstaat.

Is de pap klaar voeg dan de zoetstof, kaneel, speculaaskruiden en de Whey toe. Meng vervolgens de havermeel, eieren en als laatste baking soda toe. Giet 2/3 van het mengsel in een kleine ingevette taart/cakevorm. Door de rest van het mengsel kun je een schep cacaopoeder doen, dan wordt het dus half gewoon/half chocolade. Giet dit bovenop de rest en bak de cake in ca. 45 minuten gaar.

Ik vindt deze Quinoa Rijst Proteïne Cake echt zeer goed geslaagd! Het is uiteraard niet te vergelijken met een plak roombotercake. Maar prima ook voor mijn kinderen als ze hongerig uit school komen. Hij is niet megazoet dus ik heb lekker een plak genomen met wat suikervrije jam.

Wil je nog wat andere vergelijkbare recepten zien van cake & koek, klik dan hier en hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *