Gezonde bananen ijswafels

Een superleuk en heerlijk gerecht uit de Rawfood keuken. Een bananenijswafel! Je kunt het natuurlijk niet vergelijken met een ijswafel van de ijsboer maar toch is deze lekker & voedzaam. Wat heb je nodig om het te maken:

  • 7 mooie grote sappige dadels (pit verwijderen)
  • 7 gedroogde pruimen
  • 100 gram pecannoten
  • beetje kaneel
  • scheutje honing
  • 2 flinke middelrijpe bananen

Snij de dadels en de pruimen al een beetje klein en doe ze vervolgens in een keukenmachine samen met de pecannoten en de kaneel. Het is de bedoeling dat je de boel een beetje fijnmaalt. Doe er vervolgens een scheutje honing doorheen om de boel lekker plakkerig te maken.

Zoek vervolgens in je keukenla naar een niet te hoog en niet te grote plastic bak. Bekleed deze vervolgens met plasticfolie. Dit om het geheel er straks weer makkelijk uit te krijgen. Vervolgens verdeel je de helft van het mengsel over de bodem en druk het goed aan met behulp van het plasticfolie.

Gooi vervolgens de 2 bananen in de blender en maak er bananenpuree van. Dit giet je in het bakje op het bodemmengsel. Let wel op dat het plasticfolie er niet tussen zit…. Nu moet de andere helft van het noten/vruchtenmengsel er bovenop en dat is nog niet zo eenvoudig want het notenmengsel is zwaarder dan de bananenpuree. Tip: laat de 1e 2 lagen eerst even in de vriezer opstijven.

De bovenste laag heb ik in de deksel van het bakje alvast in vorm geplet en daarna voorzichtig op de bananenlaag gelegd. Je kunt het nu namelijk niet aandrukken want dan duw je het door de banaanpuree heen. Als dit lukt dan doe je het geheel nog even in de vriezer en wanneer je het gaat eten haal je het er eventjes van tevoren uit en snij je er (niet al te grote repen van). Ze vullen namelijk behoorlijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *