Kokosmacroontjes

Kokosmacroontjes!

Soms wil je gewoon even een lekker koekje toch? En dat kan best op een verantwoorde manier. Je moet ze alleen even zelf maken 😉 Maar dat is in dit geval echt geen probleem want het is zo makkelijk, binnen no time zit je met je kopje thee ervan te genieten!

Deze kokosmacroontjes zijn gebakken en al binnen een half uurtje klaar en echt heel erg lekker. Gebruik wel grof geraspte kokos want anders worden ze snel te droog. Welke ingrediënten heb je nodig:

  • 1 kop gedroogde grof geraspte kokos
  • 2 eiwitten van een biologisch ei
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels kokosmeel
  • 4 stukjes (liefst) pure chocolade

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng in een kom de geraspte kokos + het kokosmeel met de eiwitten door elkaar. Doe er daarna een schep honing door en roer dit goed door elkaar. Maak op een ovenplaat waar bakpapier op ligt luchtige hoopjes van het mengsel en bak deze in de oven in 10 tot 15 minuten gaar. Laat ze er niet te lang in want ze moeten nog een beetje klef zijn. Smelt ondertussen langzaam de stukjes pure chocola. Als de kokosmacroontjes uit de oven kunnen, drop je op elk kokosmacroontje een drolletje chocola en ze zijn klaar!

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *