Juice verspilling…. experimentje op 1 januari

Juice verspilling…….experimentje op 1 januari 2016

Juice. Het is 1 januari 2016 en ik ben alweer om 08:20 wakker na 5 uurtjes slaap want vanwege de oliebollen en appelflappen van de vorige dag voel ik een enorme drang om een verse groentejuice te maken. Controlfreak…..? (Ik voel een goed voornemen opkomen…let it gooooooo).

Juice. Zoals jullie misschien al eerder gelezen hebben, kocht ik onlangs een sapcentrifuge terwijl ik toch ook al een slowjuicer thuis heb staan. (Waarom? lees hier). Zoals ik al aangaf in een eerder Blog is het pulp uit de slowjuicer veel droger dan uit de sapcentrifuge…tijd voor een experimentje! Ik heb vanochtend dus gewoon met mijn slome hoofd hetzelfde aan groente en fruit 2 keer staan uitpersen.

Men neme 2 rauwe bieten, 1 zak winterpenen, 2/3 bos bleekselderij, 3 appels, 1 venkel, 1 sinaasappel, 1 komkommer en een stukje gember.

Als eerste heb al dit groente en fruit door de sapcentrifuge gegooid en het pulp opgevangen. Vervolgens heb ik dit pulp weer door mijn slowjuicer heen gedraaid. Veel werk natuurlijk want nu moest ik 2 apparaten schoonmaken. Maar het resultaat was overweldigend! Met de slowjuicer haal ik uit deze zelfde hoeveelheid producten een halve liter meer sap! Dus in plaats van 1,5 liter met de sapcentrifuge heb ik 2 liter sap met de slowjuicer.

Tja, je zal hier misschien je schouders over ophalen, maar ik vind dit dus echt zonde! Sap maken met de sapcentrifuge is makkelijker en gaat sneller maar je gooit er helaas nog een hoop vitamientjes mee weg.

Ik heb zelf een slowjuicer van 250,- maar dat is ook niet echt nodig. Ik vond deze en deze bij bol.com en ze lijken me een goed en betaalbaar alternatief.

Dit was de conclusie van mijn juice experiment. Doe ermee wat je wilt. Wil je nog meer lezen over het maken van sapjes, lees dan hier, hier & hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *