Doodsimpele rozijnenmuffins maar wel glutenvrij!

Doodsimpele glutenvrije rozijnenmuffins

Zoek je een snack voor jezelf of voor je kids waar ze niet alle nootjes en pitjes uit willen peuteren, maak dan deze gemakkelijke muffins! Laatst kocht ik een zakje quinoa, amarant, boekweit en zonnebloempitten om te gebruiken als glutenvrije “ontbijtgranen” voor door de magere kwark. Maar dat bleek niet zo’n succes…. (koop beter de vlokken en niet de volle korrel).

Ik had alles al door elkaar gemengd in een voorraadbus dus tja wat moet je er dan nog mee. Vervolgens had ik een gedeelte fijngemalen in mijn blender naar een soort van meel. Dus nu heb ik er maar muffins van gebakken, gewoon lekker simpel met rozijntjes….maar dus wel glutenvrij! Je kunt er ook een hartige variant van maken als je er wat oregano, wat zongedroogde tomaatjes en wat fetakaas doorheen mengt. De kaneel, suiker en rozijnen zou ik dan achterwege laten 😉

Hoe heb ik ze gemaakt en wat heb je nodig:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Neem een mengsel van 200 gram fijngemalen quinoa, amarant, boekweit en zonnebloempitten, maar laat de quinoa achterwege als dat kan want die korreltjes zijn een klein beetje hard. (het mag trouwens ook gewoon 200 gram rijst of boekweitmeel of amandelmeel zijn of weer een mengsel daarvan…)
  • 3 biologische eieren
  • 150 gram magere kwark
  • 40 gram kokossuiker
  • 100 gram rozijnen
  • halve eetlepel wijnsteenpoeder
  • halve eetlepel kaneel
  • snufje zout

Kluts de eitjes in een grote mengkom. Meng daarna de rest van de ingrediënten erdoorheen. Vul muffinvormpjes (of een cakeblik) met het mengsel en zet ze een klein half uurtje in de oven. Ze zijn echt heel lekker en vullen goed! Ook handig om in te vriezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *