Healthy Deodorant

Healthy deodorant

Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar ik loop altijd te “klooien” met deodorant. Het is een middel dat je doorgaans want dat is de bedoeling onder je oksel spuit of smeert en dat is een plek waar veel klieren en ook je borsten in de buurt zitten. En het voelt toch niet goed om daar dagelijks een chemisch goedje tegen aan te gooien. Maar tot op heden heb ik ook niets kunnen vinden wat En natuurlijk is En goed werkt.

Zweetklieren zitten over je hele lichaam maar de apocriene zweetklieren zijn de grotere zweetklieren waarvan de werking wordt beïnvloed door adrenaline. Ze zitten onder andere in je oksels en je uitwendige geslachtsorganen. Het reukloze, olieachtige vocht dat ze uitscheiden gaat een verbinding aan met de bacteriën die zich altijd op onze huid bevinden. Dit heeft als gevolg dat mensen kunnen gaan zeggen; “Jie stinkn as ‘n otter”. 🙂

In de doorsnee deodorants zitten aluminium- en zinkverbindingen die de groei van bacteriën tegengaan. Met de geuren die wel vrijkomen wordt een chemische verbinding aangegaan waardoor jouw onwelriekende geur wordt verbloemd door parfum in de deodorant.

Er zijn wetenschappers die denken dat er een verband bestaat tussen het ontstaan van borstkanker en het gebruik van deodorant. Dit zou dan komen door de combinatie van eerst je okselharen wegscheren en vrijwel direct daarna een deodorant met synthetische stoffen en aluminium op de huid smeren of spuiten. Dit is nooit wetenschappelijk bewezen maar persoonlijk kies ik toch liever voor een 100% veilig product. En dat is er nu, joehoe! Ik mocht het testen en het werkt echt supergoed!

IMG_1329

Joan, van Joan Organics (kijk hier staat ze op de foto!) heeft een heel fijne healthy deodorant ontwikkeld, van het merk We Love The Planet, die helemaal bestaat uit natuurlijke producten zoals:

  • kokosolie,
  • zuiveringszout (baking soda),
  • maiszetmeelpoeder,
  • St. Janskruid olie,
  • caprylzuur
  • bijenwas.

Allemaal ingrediënten die je huidje vertroetelen en die je dus helemaal veilig kunt gebruiken. Het is te koop in 5 mooie geuren zoals Lavendel, Spaanse Mandarijn, Rozemarijn Mint etc. Ik heb het dus uitgeprobeerd en het werkt echt heel goed, anders zou ik er ook geen blog aan besteden, dat weten jullie. In de ochtend smeer je de zachte creme onder je oksel en zelfs op dagen dat je licht transpireert ruikt je kleding aan het eind van de dag nog lekker zeepig. Het zit in een handig blikje en je hoeft er maar een klein beetje van te gebruiken.

Nu is er ook een So Sensitive variant. Deze is hypoallergeen en bevat geen Baking Soda, wat nl. niet iedereen fijn vindt en wat de andere varianten wel als ingrediënt hebben. Deze So Sensitive is fijn want lekker zacht qua structuur en heel subtiel van geur.

Als je op de foto klikt kom je op de site van We Love The Planet.

 

 

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *