CBD-olie, hoe werkt het!

CBD-olie, hoe werkt het!

Cannabisolie oftewel wietolie oftewel hennepolie is Booming op het moment en dat is mooi want hoe meer mensen ermee geholpen worden hoe beter maar het heeft ook een andere kant want hoe kies je voor het juiste product. Iets wat populair is daar kan geld mee verdient worden en niet bij iedereen staat het menselijk oogpunt bovenaan. Maar om te beginnen, wat doe het nou precies, hoe werkt het en wat zijn de mogelijke effecten…

Dit heeft allemaal te maken met ons endocannabinoide systeem. Een wisselwerking tussen cannabisreceptoren in ons lichaam en een combinatie van stoffen genoemd >>(endo)cannabinoiden.
Endocannabidoiden zijn stoffen die ons lichaam zelf aanmaakt
Cannabidoiden en terpenen zijn stoffen die onttrokken worden uit de hennepplant (cannabisplant).

Omdat ons lichaam deze stoffen ook zelf aanmaakt, kan hij ze ook goed herkennen als we ze innemen via een goed CBD product. Op het moment dat we dit doen, gaan deze stoffen zich binden aan de cannabisreceptoren in ons lichaam. Vervolgens kunnen er processen in ons lichaam in gang gezet worden die om wat voor reden dan ook waren vastgelopen. Een ziekte of aandoening in ons lichaam is niets anders dan een verstoring/blokkade waarbij ons lichaam zelf niet meer in staat is deze te herstellen cq op te heffen. Op het moment dat je een goed CBD product inneemt geef je je lichaam de tools om daar waar dat nodig is de boel weer een zetje in de goede richting te geven, de balans weer (zoveel mogelijk) te herstellen. Of dit ook bij jou tot het gewenste resultaat leidt, daar kom je pas achter als je het uitprobeert want niet iedereen heeft er baat bij.

Terpenen wordt meestal niet genoemd maar dit zijn ook heel belangrijke stoffen in de cannabisplant die net als CBD een medicinale werking hebben. Voorbeelden hiervan zijn limoneen, pineen en myrceen. De terpenen werken heel mooi samen met de cannabinoiden en zorgen voor een nog beter resultaat. In de CBDactive+ zijn deze terpenen hoog geconcentreerd aanwezig.

Dat CBD werkt is dus geen placebo effect, het werd 5000 jaar geleden in Azië al gebruikt. Wat het voor iemand persoonlijk doet is heel verschillend. Vaak wordt ervaren dat ergens de “scherpe kantjes” vanaf gaan of dat een klacht (sterk) verminderd. Het is best een complex verhaal maar in algemene zin kun je zeggen dat het ons lichaam reguleert en ondersteunt en dat zonder bijwerkingen. En stoned wordt je er (helaas ;-)) niet van want de stof THC die daarvoor zorgt zit er niet in, daardoor is het ook legaal.

Dan nog even over de verschillen in kwaliteit. Producenten die cannabis nodig hebben om olie te maken en te verkopen halen dit bij kwekers vandaan. Nu zijn er kwekers die hennep verbouwen voor de hennepvezel en er zijn kwekers die hennep verbouwen voor het hennepzaad. Het gaat allebei om dezelfde plant maar om een andere manier van kweken en oogsten. Bij het kweken voor hennepvezel staan de planten heel dicht op elkaar (net als een plofkip) en laten de boeren de planten veel hoger groeien. Dit geeft een arm maar goedkoper eindproduct. Bij het verbouwen van hennep voor hennepzaad krijgen de planten veel meer lucht en licht en worden zij geoogst als het hennepzaad mooi rijp is en de plant op dat moment de maximale hoeveelheid voedingsstoffen in zich heeft. Je kunt je voorstellen dat olie gemaakt van dat laatste veel rijker en beter van kwaliteit is. De CBD producten die je bij de drogist kunt kopen zijn veelal gemaakt van de hennep van hennepvezelboeren. De CBD producten van CBDjelte komen van boeren die kweken voor hennepzaad en zijn daardoor dus veel beter van kwaliteit. Plus het wordt gewoon in Nederland gemaakt.

Wil je meer info, stuur mij dan een app op 06-54946943 of ga naar mijn webwinkel: klik op de foto!

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *