Hartige cupcakes als gezonde hap na school of werk!

Hartige cupcakes als gezonde hap na school of werk!

Hartige cupcakes als gezonde hap na school of werk! Ofwel je kids komen hongerig uit school of je hebt zelf trek zo rond een uur of 4 wetende dat het nog even duurt voordat je gaat eten. Om te voorkomen dat je de snoep slash chipsla induikt kun je ook deze hartige cupcakes maken (mijn spellingscontrole maakt er steeds yupcakes van). Ze zijn ideaal om de ergste honger te stillen + ze zijn gezond en als klap op de vuurpijl ook nog eens lekker!

Hoe maak je deze “Hartige cupcakes als gezonde hap na school of werk”. Verwarm allereerst de oven voor op 150 graden. Voor 4 cupcakes heb ik 3 biologische eitjes gebruikt waar ik wat geraspte kaas naar keus doorheen heb geklutst. De kaas mag echt niet ontbreken.

Als groente heb ik wat tomaatjes en heel fijn gesneden prei gebruikt. Maar je kunt hier ook prima groente restjes voor gebruiken zoals wat stukjes courgette, wat gestoomde sperzieboontjes of stukjes champignons.  Zongedroogde tomaatjes zijn ook heerlijk! Je hebt maar weinig nodig vandaar dat restjes van de vorige dag perfect zijn.

Vervolgens heb ik een eetlepel pijnboompitjes toegevoegd, een eetlepel oregano, een theelepel kurkuma en wat peper en zout. Alles goed mengen in een mengkom en daarna kun je de muffin of cupcake vormpjes vullen. Als je geen papieren wilt gebruiken vergeet dat niet je vorm eerst goed in te vetten. Zet de hartige cupcakes ongeveer 15 minuutjes in de oven en klaar ben je. Ook lekker om koud te eten dus je kunt ze zelfs meegeven naar school of zelf meenemen naar je werk.

Een ander gerecht wat lekker is om mee te nemen lees je in dit blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *