Afvallen & Paleo, hier een lekker gerecht!

Afvallen & Paleo, hier een lekker gerecht!

Afvallen & Paleo, hier een lekker gerecht! De kerstdagen zijn weer geweest, we hebben alleen nog wat oliebollen en champagne om naar uit te kijken. Naast de kerstdagen had ik ook nog een jarige thuis dus ik ben echt klaar met de taart, kerststol, duivenkater en croissants! Ik snak weer naar licht verteerbaar en gezond voedsel. Want alhoewel ik het allemaal best lekker vindt, het voelt gewoon niet goed. (weet je trouwens niet wat Paleo is, lees dan eerst hier).

Ik heb de hele kerst geen pan aangeraakt en toch waren we gewoon thuis. Eerste kerstdag aten mijn mannen een restje van de dag daarvoor en 2e kerstdag hebben we na een bezoek aan Naturalis gezellig geluncht in Leiden dus was er s’avonds niet zo veel meer nodig. Wel heb ik trouw geblenderd en gejuiced, dat voelt altijd heerlijk gezond. Veel gegeten hebben we dus niet maar gezond was het ook niet.

Wat afvallen betreft, ik volg geen dieet maar ik hou wel goed in de gaten wat ik eet. Uitgangspunt is daarbij mijn gezondheid maar daarbij wil ik ook graag het lijf houden dat ik nu heb. Dus dat betekent in de praktijk dat ik bij het avondeten niet altijd hetzelfde eet als de rest van het gezin. Het feit ligt daar dat kinderen nog in de groei zijn en man heeft een supersnelle verbranding. Zij hebben dus iets meer kilocalorieën nodig dan ik. Mijn jongens heb ik dit middels bovengenoemde toegelicht dus die kijken er niet meer van op. Mocht je puberdochters hebben die veel met hun uiterlijk bezig zijn dan is het wellicht nog iets belangrijker om uit te leggen want je wilt je kind niet meegeven dat het de rest van haar leven “op dieet” moet. Vertel gewoon dat je als kind meer energie verbruikt en dus gewoon gezond moet eten en dat mama juist niet meer wil groeien en dus soms wat lichters eet.

Als ik voor mezelf iets anders maak dan is dat vaak een soepje op basis van broccoli, courgette of wat ik anders in de groentela heb liggen en waar ik een soep van kan maken. Even de groente koken, pureren, op smaak brengen, bio eitje erin breken en je bent klaar! Of ik maak iets met een omelet, gerookte zalm, avocado en wat groente. Altijd lekker en super gezond vanwege de eiwitten en de goede vetten en ook helemaal paleo ! (lees meer over Vet, hier). 

Vandaag heb ik zoals je op de foto kunt zien inderdaad 2 eitjes geklutst, gebakken in een beetje kokosolie, belegd met 2 plakken gerookte zalm en heel prachtig neergelegd op een bed van romeinse botersla, witlofschuitjes en avocado. Je moet er natuurlijk wel iets van maken voor je zelf! Met een groot glas groene smoothie erbij doe je mij hier echt een groot plezier mee!

Het is nog geen 1 januari, maar wil je alvast meer lezen over afvallen, klik dan hier en hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *